InfoBRLO maart 2018

cropped-BRLO-header-1280x122.png

In InfoBRLO van maart 2018 vind je deze onderwerpen:

Actueel
Laat ook zien dat je een lerarenopleider bent!
Bijeenkomsten
VELON Congres 2018
Congres Platform Samen Opleiden en Professionaliseren
Veelgestelde vraag
Ik las dat er een nieuw Reglement Registratie en Prolongatie is. Waarom is dat?
Stavaza BRLO
Aantal geregistreerden en lopende trajecten
Agenda
Agenda
Registratiedocumentatie
Registratiedocumentatie

Actueel

Laat ook zien dat je een lerarenopleider bent!

Hoeveel lerarenopleiders zijn er eigenlijk in Nederland? Ongeveer 6.000, weten we na een uitgebreide inventarisatie onder 205 lerarenopleidingen en opleidingsscholen. Van deze lerarenopleidingen en opleidingsscholen organiseert 50% beroepsregistratietrajecten voor hun lerarenopleiders. Inmiddels zijn 1.059 lerarenopleiders opgenomen in het Beroepsregister Lerarenopleiders. Waarom hebben ze dit gedaan? En wat is voor hen de meerwaarde van het beroepsregister? En hoe is dat voor jou?

BRLO videoportretten geregistreerde lerarenopleidersOp het aanstaande VELON Congres presenteren we vijf nieuwe videoportretten van geregistreerde lerarenopleiders uit vijf verschillende werkvelden. Met één gezamenlijke boodschap aan alle collega’s: laat ook zien dat je een lerarenopleider bent!

Kom jij op 12 of 13 maart naar het VELON Congres? Dan hopen we je daar te ontmoeten voor de première van de videoportretten tijdens de BRLO-workshop (nr. 43, 3e parallelsessie) op 13 maart of bij de BRLO-stand op beide dagen. Kun je niet aanwezig zijn? Dan vind je de videoportretten vanaf die datum ook op www.brlo.nl. Daar lees je ook meer over de achtergrond van de inventarisatie die we hebben uitgevoerd.

(naar boven)

Bijeenkomsten

VELON Congres 2018

Ontdek aanstaande maandag en dinsdag, 12 en 13 maart, nieuwe vormen van samenwerken op het VELON Congres 2018 met als thema: ‘Cross-overs in werk en opleiding van leraren’. In cross-overs of ‘grenspraktijken’ wordt samen gewerkt en geleerd op zoek naar nieuwe vormen van vakmanschap, professionaliteit en onderwijs. Vanuit onze ervaringen met gezamenlijke beroepsregistratietrajecten waarin instituutsopleiders én schoolopleiders samen hun individuele registratieaanvragen voorbereiden, durven we te beweren: BRLO is een cross-over voor lerarenopleidingen en scholen.

Kom je ook nieuwe vormen van samenwerking ontdekken? Schrijf je dan tijdens het congres in voor de BRLO-workshop (nr. 43) in de 3e parallelsessie op 13 maart, waarin we de mogelijkheden voor cross-overs met elkaar verkennen. Leer van de recente ervaringen van Aeres Hogeschool Wageningen en het mbo groenconsortium in hun gezamenlijke beroepsregistratietraject. Ben jij erbij?

VELON Congres 2018

 

 

 

(naar boven)

Congres Platform Samen Opleiden en Professionaliseren

Op 30 mei 2018 is het weer tijd voor het jaarlijks congres van het Steunpunt Opleidingsscholen PO/VO en het MBO-kennispunt. Dit jaar onder de nieuwe naam Platform Samen Opleiden en Professionaliseren. Werk je voor een Opleidingsschool waar aandacht is voor de ontwikkeling van de eigen professionaliteit? Kom dan tijdens de informatiemarkt naar de stand van VELON. We beantwoorden je vragen over hoe de Beroepsregistratie Lerarenopleiders hieraan bij kan dragen. Alvast aanmelden kan hier.

(naar boven)

Veelgestelde vraag

Geregeld beantwoorden we een veelgestelde vraag. Deze keer:

Ik las dat er een nieuw Reglement Registratie en Prolongatie is. Waarom is dat?

Nu er steeds meer registratietrajecten en geregistreerden komen, is het tijd om alle procedures, afspraken en begrippen voor zowel registratie als prolongatie helder vast te leggen en voor iedereen beschikbaar te maken. Het Reglement Registratie en Prolongatie is met ingang van 1 januari 2018 in werking getreden. Het bestaat uit vijf delen. Lees verder…

(naar boven)

Stavaza BRLO

De stand van zaken rond het beroepsregister op 28 februari 2018

Aantal geregistreerden: 1.059

Lopende trajecten
Je vindt hier het actuele overzicht van de lopende registratietrajecten met contactpersonen.

Organiseer je een registratietraject, maar staat dit nog niet in de lijst? Meld het traject aan via deze link.

(naar boven)