InfoBRLO februari 2018

cropped-BRLO-header-1280x122.png

In InfoBRLO van februari 2018 vind je deze onderwerpen:

Actueel
Reglement van Registratie en Prolongatie BRLO
Terugblik op VSNU-congres
What’s Next?
Bijeenkomsten
VELON Congres 2018
Beoordelaarsbijeenkomst 5 april 2018
Inspiratiebijeenkomst Dr. David Powell
Oproep
Testers gezocht voor IT-systeem
Veelgestelde vraag
Mijn (initiële) registratie verloopt komend jaar. Wat moet ik nu doen?
Stavaza BRLO
Aantal geregistreerden en lopende trajecten
Agenda
Agenda
Registratiedocumentatie
Registratiedocumentatie

Actueel

Reglement van Registratie en Prolongatie BRLO

Per 1 januari 2018 is het Reglement van Registratie en Prolongatie BRLO (kortweg het BRLO-reglement) van kracht voor zowel de (initiële) registraties als de prolongaties. Aanleiding voor dit Reglement was de toename en de diversiteit van de registratietrajecten. In het BRLO-reglement is vastgelegd wie waarvoor verantwoordelijk is en wat de rechten en plichten zijn van registratiekandidaten. Het Reglement is vastgesteld door het VELON-bestuur en is medeontwikkeld door een commissie bestaande uit verschillende experts. Met dit reglement zetten we een volgende stap in de kwaliteitsversterking van de Beroepsregistratie Lerarenopleiders. Het BRLO-reglement vind je op onze BRLO-website, in het menu ‘Registratie’ bij documenten. Conform het Reglement heeft de onlangs ingestelde commissie voor kwaliteitsborging de naam Registercommissie gekregen.

(naar boven)

Terugblik op VSNU-congres

Op 14 september was het BRLO-projectteam aanwezig op het VSNU-congres in Nijmegen. Het thema: ‘Meer academici voor de klas – de universiteit als lerarenopleider’. Tijdens de ontmoetingen aan onze informatietafel hebben we interessante gesprekken gevoerd met academisch geschoolde lerarenopleiders. Ook in hun beroepscontext is onze Beroepsstandaard Lerarenopleiders toepasbaar. De beroepsstandaard biedt inzicht in de eigen ontwikkeling, een gezamenlijke taal met collega’s en een referentiekader voor de totale beroepsgroep.

(naar boven)

What’s Next?

Het BRLO-reglement en de Registercommissie dragen stevig bij aan de kwaliteitsverbetering van de Beroepsregistratie Lerarenopleiders. De komende maanden ligt de nadruk op de verdere invoering van het BRLO-reglement en de inrichting van het IT-systeem voor registratie. Daarnaast gaan we de verschillende lerarenopleiders en schoolopleiders ‘een gezicht geven’ in videoportretten. We hopen hiermee nog niet geregistreerde lerarenopleiders enthousiast te maken voor professionalisering en beroepsregistratie.

(naar boven)

Bijeenkomsten

VELON Congres 2018

Op 12 en 13 maart komen zo’n 500 lerarenopleiders uit Nederland en Vlaanderen samen in Maasstad Roermond. Het thema ‘Cross-overs in werk en opleiding van leraren’ staat dan centraal in keynotes, workshops, symposia, posters en ‘round tables’. Tijdens een van de workshops gaan we met deelnemers in gesprek over hoe gezamenlijke beroepsregistratietrajecten als Cross-overs kunnen dienen tussen lerarenopleidingen en po-, vo- en mbo-scholen. BRLO en de kracht van samenwerking! We hopen je daar te ontmoeten. Kijk voor alle actuele informatie en aanmelden op de VELON-website.

(naar boven)

Beoordelaarsbijeenkomst 5 april 2018

Om de kwaliteit van de erkende Registratiebeoordelaars en VELON-beoordelaars te kunnen garanderen, organiseren we voor hen meerdere keren per jaar een beoordelaarsbijeenkomst. Deelname aan deze bijeenkomst is voorwaarde voor erkenning. Tijdens de bijeenkomsten bespreken we voorbeelden uit de praktijk in relatie tot de beoordeling, delen we informatie over het beoordelen en is er ruimte voor collegiale uitwisseling. Ben jij een erkende Registratiebeoordelaar of VELON-beoordelaar? Meld je dan aan via onze website voor deze bijeenkomst op 5 april in Utrecht.

(naar boven)

Inspiratiebijeenkomst Dr. David Powell

Hoe kun je als lerarenopleider een voorbeeld zijn voor je studenten, hoe kun je studenten helpen om te kijken naar jouw voorbeeld? Dr. David Powell geeft in samenwerking met het Lectoraat Professionalisering van leraren en lerarenopleiders een inspiratiebijeenkomst bij Fontys in Tilburg op 19 februari (’s ochtends). Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

(naar boven)

Oproep

Testers gezocht voor IT-systeem

De ontwikkeling en inrichting van het IT-systeem voor registratie vordert gestaag. De doelstelling is om binnen enkele maanden de registratie en prolongatie via het nieuwe systeem te laten verlopen. Om er zeker van te zijn dat we een goed werkend en gebruiksvriendelijk systeem gaan aanbieden, voeren we een ‘gebruikerstest’ uit. Deze test doen we met lerarenopleiders uit het werkveld. Daarbij vragen we graag jouw hulp.

Wil jij helpen om het nieuwe IT-systeem voor BRLO zo goed mogelijk te maken? Kom dan het nieuwe IT-systeem testen op maandag 19 februari, van 14.00 tot 16.30 uur in Utrecht in Vergadercentrum Domstad. Laat je komst aan ons weten via een berichtje naar info@BRLO.nl.

Testers ontvangen een onkosten- en reiskostenvergoeding.

(naar boven)

Veelgestelde vraag

Geregeld beantwoorden we een veelgestelde vraag. Deze keer:

Mijn (initiële) registratie verloopt komend jaar. Wat moet ik nu doen?
Vier jaar na je (initiële) registratie in het Beroepsregister Lerarenopleiders kun je je registratie prolongeren tijdens een PR-moment (de Prolongatie van je Registratie). Voorafgaand aan het PR-moment lever je je Professionele Biografie aan waarin je inzichtelijk hebt gemaakt hoe je jezelf als lerarenopleider in de afgelopen vier jaar hebt ontwikkeld. Tijdens het PR-moment presenteer je jezelf als lerarenopleider aan twee á drie medekandidaten. Je medekandidaten zijn tevens peerassessoren en worden hierbij begeleid door een lid van de prolongatiecommissie die tijdens het PR-moment als procesbegeleider optreedt.

Is jouw registratie inmiddels (bijna) vier jaar geleden? Dan krijg je automatisch van ons een uitnodiging voor deelname aan jouw PR-moment. Je hoeft je dus niet zelf bij ons aan te melden. Meer informatie over deze vernieuwde prolongatieprocedure vind je op de BRLO-website, in het menu ‘Registratie’ bij documenten.

(naar boven)

Stavaza BRLO

De stand van zaken rond het beroepsregister op 31 januari 2018

Aantal geregistreerden: 1.053

Lopende trajecten
Je vindt hier het actuele overzicht van de lopende registratietrajecten met contactpersonen.

Organiseer je een registratietraject, maar staat dit nog niet in de lijst? Meld het traject aan via deze link.

(naar boven)